SENASTE NYTT
    Senaste uppdateringar
    Nyheter läggs upp på vår facebook sida. Där finner ni även förändrade öppettider vid helger, sommar mm. Fortsätt till facebook -->
    Hemsida Veterinär
    Hemsida publicerad för veterinärkliniken, läs mer på www.zootopiavet.se
Produkter för hund
Vi har ett stort utbud produkter såsom foder, godis/tugg och övriga tillbehör, se nedan ...

Hundfoder (friskfoder)
Alla hundar är inte lika och har inte samma behov. Därför tror inte vi på att endast erbjuda ett fåtal fodermärken och tro att de ska passa alla. Vi har därför valt att ha ett flertal olika fodersorter för att tillgodose de flestas hundars behov (våra fodermärken finner du längst ner på sidan). Hos oss kan du välja mellan torrfoder, fryst färskfoder och våtfoder. Om vi inte skulle råka ha just det du söker, prata med oss. Vi kan ta hem på beställning.

Hundfoder (veterinärfoder)
Vi har Eukanubas veterinärfoder hos oss för de som behöver specialkost på rekommendation av veterinär, givetvis gäller bonuskort även för dessa.

Vitaminer/Kosttillskott
En del hundar behöver extra tillskott utöver sitt vanliga foder t ex hundar som arbetar hårt, har dålig päls, får hemlagad mat, har nedsatt immunförsvar eller annan anledning. Vi för en rad olika märken av vitamin- och mineraltillskott för att kunna tillgodose din hunds behov.

Skötsel/Vård
Tänder, öron, ögon, klor, päls.....ja det är mycket att sköta på sin hund. Med bra hjälpmedel går skötseln smidigare och det är lättare att få ett bra resultat.
Det finns mängder av olika schampo, borstar, kammar, kardor mm. Fråga oss vilken som passar bäst till just din hundras.

Lek & aktivering
Det är viktigt att har roligt ihop med sin hund. Hos oss finns det massvis med leksaker till din hund. Bollar, kampleksaker, vattenleksaker, pip-leksaker.... listan kan göras hur lång som helst.
Att aktivera sin hund på andra sätt än lek är nog så viktigt. Här kan du också hitta utrustning till spår, sök, jakt mm. Vi har även "aktiveringsleksaker" som är alldeles utmärkta som mental motion för hunden.

Tillbehör
Bäddar, burar, koppelkrokar, krokar till bakluckan på din bil, joggingbälte för att underlätta promenaden mm. Det finns massor av tillbehör att kika på för att förenkla vardagen. Kom in och kika på sortimentet.
Är det något du saknar, tveka inte att prata med oss så försöker vi lösa det åt dig.

Vi har ett stort urval av de allra bästa tillbehören. Vi letar ständigt efter nyheter vilket resulterar i att vi har något nytt att visa nästan varje vecka.

Tuggben/Godis
Alla hundar är inte lika och har inte samma smak, vissa kan rentav vara överkänsliga mot de vanliga oxhudsbenen. Därför tror inte vi på att endast erbjuda en sort utan vi har även tuggben gjorda av grisskinn, älg, men även majsben och vegetabiliska ben.

Vi har också ett stort utbud av godis, givetvis utan socker, och naturgodis såsom kalkonfilé, tunn lever, grisöron, knorrar, trynen, tjurmuskler mm. Listan kan göras oändlig, kom in till oss och kika.



Några tips till dig som har skaffat hund

Hur du bäst ska sköta om din hund beror mycket på ras. Vid köp av valp bör du av uppfödaren få klara instruktioner om hur du bäst sköter om din hund.

Päls
Vårda hundens päls med regelbunden kamning och borstning, långhåriga hundar kräver mer borstning (ev trimning). Är hunden smutsig ska den badas, använd hundschampo och balsam avsett för hund (de har annat ph-värde i huden). De flesta hundar kan schamponeras var fjortonde dag utan att detta skadar huden.

Kontrollera regelbundet hundens päls med avseende på ohyra, sår, eksem etc.

Tassar
Kontrollera tassarna för sprickor, sår etc och klipp hundens klor regelbundet och efter behov. Vissa hundars klor måste klippas varannan vecka till var tredje vecka. Vänj hunden tidigt vid att du håller på med tassarna.

Mun
Inspektera hundens tänder och mun. Vissa små hundraser får tandsten tidigt, ibland redan under första levnadsåret. Vänj hunden tidigt vid att du tittar och håller på med tänderna. Borsta hundens tänder minst en gång per vecka. Om du inte kan eller vill skrapa bort tandsten själv bör du kontakta din veterinär.

Ögon
Kontrollera ögonen så de inte rinner eller är inflammerade. Om hunden går runt och kisar med ögonen, kontakta veterinär.

Öron
Kontrollera öronen så att dessa är rena och fria från vax. Ryck eller klipp bort eventuellt öronhår som täpper till hörselgången. Om du upptäcker vax som är mörkbrunt och kladdigt och/eller om örat luktar illa, kontakta veterinär.

Utfodring
Håll koll på hundens vikt. Undvik övervikt - övervikt är farligt och kan förkorta livet.
Viktigt! Fodergivan på förpackningen är alltid en rekommenderad dagsranson. Mängden mat kan variera kraftigt från hund till hund beroende på ålder/aktivitetsnivå o dyl. Tänk på att det inte alltid är själva fodret som är boven till övervikt i dramat utan allt det som djuret får förutom sin vanliga mat – matrester, tuggisar, träningsgodis. Om hunden fått något av detta, ta för vana att alltid bort några foderkulor från dagsransonen, annars kommer hunden att snabbt börja öka i vikt.

Är du osäker om din hund håller rätt vikt, kom in till oss så ska vi försöka hjälpa er.

Håll uppsikt över hunden så att den inte sätter i sig något olämpligt och drabbas av maginfektioner. Om hunden ändå drabbas, se till att hunden får i sig vätska. Blir hunden slö, hängig och försöker kräkas utan att något kommer upp, kontakta alltid veterinär.

Bra att ha
Ha ett husapotek tillgängligt för första hjälpen. Den bör innehålla bland annat digital febertermometer, desinfektionsmedel, kompresser, gasbinda, kirurgisk tejp och fästingborttagare.

HEMKÖRNING
    Vi har hemkörning i området kring Globen / Johanneshov, Enskede, Bagarmossen, Skarpnäck & Tallkrogen.

    Hemkörningsavgift 49kr.

    Utkörningsdagar
    Tisdagar kl 17.30-19.30

    (Plats reserveras i första hand till riskgrupp - Covid19)
VETERINÄRKLINIK
    Veterinärkliniken har öppet
    5 dagar i veckan. Mer information hittar du under länken Veterinär.

    Vi saluför Eukanubas, Hill's, Specific, Royal Canin's veterinärfoder.